خشک کردن انگور مویز کشمش غوره
فصل تابستان و اوایل پاییز بهترین موقع برای نگهداری و خشک کردن انگور و کشمش است .از انجایی که خشک کردن انگور و تولید کشمش مدت زمان زیادی طول میکشد .
روش خشک کردن انگور کشمش مویز غوره
برای خشک کردن این میوه شیرین و خوشمزه روشهای متعددی وجود دارد .روش خشک کردن انگور صنعتی و سنتی خشک کردن انگور
روش سنتی خشک کردن انگور کشمش مویز غوره
انتخاب رقم انگور
همانطور که میدانید انگورهای انواع متنوعی دارند و شما بنا به نوع کشمشی که مد نظرتان است باید نوع انگور را مشخص گنید . باید از انگوری استفاده کنید که کاملا رسیده باشد هسته و دانه نداشته باشد ؛ زیرا کیفیت کشمش شما پایین میاید . به همین دلیل توصیه میکنیم از ارقام بدون هسته استفاده کنید. برای تهیه مویز نیز بهتر است از انگورهای دانه درشت استفاده کنید. بهترین رقم انگور برای تهیه مویز «انگور شاهانی» است. در مجموع ارقامی که برای تولید کشمش و مویز انتخاب میکنید باید دارای بافت نرم، بدون هسته، گوشتدار، دارای طعم و مزه مطبوع و شیرین بوده و کاملا رسیده و خیلی درشت یا خیلی ریز نباشند.
۲- جدا کردن خوشهها و شستشوی انگور
ابتدا خوشههای بزرگ انگور را با قیچی به خوشههای کوچکتر تقسیم کنید و دقت کنید برای جابه جایی هر خوشه حتما آن را از ساقه بگیرید. میوههای پوسیده، نارس، لکدار، کپک زده و نیز حبههای ترکیده و آسیب دیده را از خوشه جدا کنید تا محصول خشک شده از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد، زیرا هرگونه گندیدگی و عیب، پس از خشک شدن بیشتر مشخص خواهد شد. همچنین میوههای خراب باعث کاهش کیفیت و پوسیدگی سایر دانههای انگور در خوشه میشوند.
خوشههای انگور را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید. میتوانید نحوه شستن سبزی و میوه با سرکه را در سایت ستاره مطالعه کنید. بعد از شستشو به روشهای زیر، ادامه مراحل خشک کردن انگور را انجام دهید.
دو روش خشک کردن انگور در خانه به روش سنتی
دو روش متفاوت خشک کردن انگور به روش سنتی در آفتاب و در سایه است. این دو روش هر کدام مزایا و معایبی دارند که در کنار آموزش آنها ذکر میشود. در نهایت کشمشهای خانگی شما تمیز و سالم میشوند و خیالتان از بهداشت آنها راحتتر خواهد بود.
۱. خشک کردن در آفتاب (کشمش آفتابی)
خوشههای انگور را به طنابی گره زده و آنها را در برابر نور آفتاب آویزان کنید. در روش آفتابی بسته به میزان آفتابی بودن منطقه و درجه حرارت محیط ۱۵ تا ۲۰ روز، طول میکشد که حبههای انگور کاملا خشک شوند. دقت کنید مکانی را برای این کار انتخاب کنید که دور از گردوغبار و آلودگی هوای محیط باشد. همچنین بعد از گذشت یک هفته و خشک شدن قسمت بالای حبهها آنها را جابه جا کنید تا قسمتهای دیگر نیز خشک شود. رنگ کشمش تهیه شده به این روش سبز مایل به قهوهای تیره است. انگورهای خشک شده را از ساقه جدا و آنها را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته: اگرچه این روش زمان کمتری میگیرد، ولی توجه داشته باشید تابش نور خورشید، باعث از بین رفتن مقدار زیادی از ویتامینهای موجود در انگور به ویژه ویتامین آ، ویتامین ب و ویتامین ث شده و از کیفیت کشمش شما کاسته میشود.
۲. خشک کردن در سایه (کشمش سایه خشک)
یکی از بهترین روشها برای تهیه کشمش در منزل
خشک کردن انگور در محل سایه آفتاب است. به این منظور بعد از انجام مراحل ۱ و ۲، خوشههای انگور را به وسیله طناب و در محیطی سرپوشیده که جریان هوا برقرار است، آویزان کنید. در این روش ۵۰ تا ۶۰ روز طول میکشد تا دانههای انگور خشک شوند. کشمش تولید شده به این روش سبز رنگ است و عاری از هرگونه آلودگی است. انگورهای خشک شده را که هنوز کمی نرم هستند، به آرامی از ساقه جدا و آنها در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته: بیشتر ویتامینهای انگورهای خشک شده با این روش همچنان حفظ می شود و تنها نسبت به انگور تازه رطوبت کمتری دارد.
خشک کردن انگور و تهیه کشمش و مویز در منزل کاری آسان و بدون دردسر است و شما به راحتی میتوانید آن را در خانه انجام دهید و حتی میتوانید آن را به عنوان نوعی کسب و کار خانگی برای کسب درآمد در نظر بگیرید.
روش صنعتی خشک کردن انگور
به غیر از روش سنتی روش صنعتی خشک کردن انگور وجود دارد .برای مطالعه روش صنعتی خشک کردن انگور و قیمت دستگاه خشک کن انگور و همچنین راه اندازی کارگاه تولید کشمش کلیک نمایید .
