مقالات اموزشی

اسپری درایر

دستگاه خشک کن اسپری درایر

اسپری درایر          Spray dryer

اسپری درایر خشک کنی برای کمک به دانشمندان در فعالیت های تحقیق و توسعه سریع و موثر طراحی شده است. انعطاف پذیر و قادر به رسیدگی به چندین فرآیند خشک کردن و کپسوله کردن است. به گزارش کارخانه تک صنعت تولید کننده انواع دستگاه خشک کن – در گذشته با انواع خشک کن های انجمادی ؛ خشک کن های خورشیدی و کابین دار آشنا شدیم تمامی این دستگاههای خشک کن دارای عملکردی آسان بودند امروز نیاز است که خشک کنی تولید کنیم که نیاز به پردازش بالایی داشته باشد . اسپری درایر ها یکی از انواع خشک کن ها هستند که با پردازش و عملکرد بالای خود قادرند ذراتی با ابعاد و اندازه کیسان تولید کنند .

خشک کردن به روش اسپری

دستگاههای اسپری درایر یا همان خشک کن های پاششی نسبت به سایر خشک کن ها  دارای مزیت های زیادی هستند . سیستم خشک کردن  در این نوع خشک کن ها به روش اسپری انجام می شود و محصولی که تولید میکند پودری با حجم و جرم و رطوبت یکسان است . روش خشک کردن اسپری برای خشک کردن انواع سوسپانسیون و شیر خشک و آبمیوه و … کاربرد دارد .

اسپری درایر

سیستم اسپری در اسپری درایر

با اتمیزه کردن مایع، مساحت سطح در واحد وزن افزایش می‌یابد، بنابراین راندمان بالاتری برای تماس با هوای گرم حاصل می‌شود و فرآیند خشک کردن را می‌توان در زمان کوتاه‌تری انجام داد. به دلیل گرمای نهان تبخیر، پودر ریز اطراف در طول فرآیند در دمای بالایی نخواهد بود. بنابراین این سیستم برای موادی که در برابر گرما آسیب پذیر هستند مناسب است.
همانطور که مایع اتمیزه شده به دلیل کشش سطحی کروی می شود، پودر خشک شده نیز کروی می شود.

برای مطالعه بیشتر  خشک کن زعفران خشک کردن زعفران

ابعاد و انداره ذرات خشک شده در دستگاه خشک کن اسپری را با اتمیزه کردن خوراک مایع و طراحی ورودی گاز داغ کنترل کرد . ذرات پاششی بعد از خشک شدن همان حالت کروی خود را حفظ میکنند .

نکته جالبی که در طراحی دستگاههای خشک کن اسپری وجود دارد این است که در تمام مدتی که محصول از ابتدا تا انتهای کار در دستگاه است دستگاه کاملا خشک میماند زیرا خشک کردن اسپری یک فرآیند معلق گازی است.

اسپری خشک کن

چه موادی را به روش خشک کردن اسپری خشک میکنند؟

غذا: پودر شیر، قهوه، چای، تخم مرغ، غلات، ادویه ها، طعم دهنده ها، نشاسته و مشتقات نشاسته، ویتامین ها، آنزیم ها، استویا، رنگ ها و غیره.
دارویی: آنتی بیوتیک ها، مواد دارویی، مواد افزودنی
صنعتی: رنگدانه های رنگ، مواد سرامیکی، تکیه گاه های کاتالیزور، ریز جلبک ها
آمالگام استخوان و دندان
نوشیدنی ها
طعم دهنده ها، رنگ ها و عصاره های گیاهی
پلاستیک، پلیمر و رزین
صابون و مواد شوینده
منسوجات و بسیاری دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *