دستگاه خشک کن چای
در این مقاله میخواهیم شما را با طریقه خشک کردن چای و دستگاه های خشک کن و مکمل خشک کن چای بیشتر اشنا کنیم . Tea production machines and dryers
تاریخچه چای در جهان
بوتهٔ چای برای نخستین بار در چین و در حدود پنج هزار سال پیش شناخته شد و به تدریج خواص درمانی آن نیز کشف شد. در آن زمان از چای برای رنگ آمیزی نیز استفاده میشده است .سایان سال طول کشید که در کشور هلند بوته چای را وارد کشور خود کرد و به تولید این نوشیدنی مفرح پرداخت.
تاریخچه چای در ایران
تاریخچه چای در ایران به حدود یک قرن و نیم پیش می رسد . از همان بدو ورود این نوشیدنی به صورت صنعتی تولید گشت. کشت چای در استانهای گیلان و مازندران بیش از هر نقطه از کشور با استقبال زیادی مواجه شد به همین منظور اولین کارخانه چای در کشور در شهر لاهیجان در سال یکهزار و دویست و هشتاد تاسیس شد و به دنبال آن اولین کارخانه چای در شهر ساری در سال یکهزار و سیصد و یازده راه اندازی نیز راه اندازی گردید .
انواع چای
چای یکی از انواع درختچه هایی است که در طول سال سه مرتبه در فصل بهار و تابستان و اوایل پاییز کشت می شود. کیفیت چای بهاره از چای تابستان بالاتر است و عطر و بوی چای بهاره نسبت به تابستان بیشتر است.
چای در انواع متنوع تولید میشود جالب است بدانید این تفاوت فقط در نحوه کشت و خشک کردن و فراوری چای است .
چای سفید
همانطور که اشاره شد چای در سه مرتبه تولید میشود فصل بهار ، اولیل تابستان . طریقه خشک کردن چای در این مراحل باهم متفاوت است .
چای سفید از جوانه های تازه روییده شده درختچه چای است. که با پرزهایی نقره ای پوشانده شده است هر چه این جوانه ها بیش تر و درشت تر باشد چای از کیفیت بالاتری برخوردار است .
شایان ذکر است مرغوبترین چای سفید در دنیا چای سفید فودینگ و ژنگه از مناطق فودینگ و ژنگه کشور پهناور چین است .
چای ژنگه
در تولید این چای نهایت دقت انجام میگیرد و کلیه مراحل به صورت طبیعی انجام میشود برای تولید چای ژنگه برگ های چای را در زیر نور خورشید خشک میکنند.
چای فودینگ
چای فودینگ خشک کردن نهایی برگها به روش مصنوعی انجام می شود و با حرارت تولید می شود . چای ژنگه از نظر طعم و مزه از چای فودینگ بهتر است .
کیفیت چای سفید در کدام کشت بهتر است ؟
چای سفید بهاره از کیفیت بالاتری برخوردار است
چای سفید تابستان بی کیفیت ترین چای سفید است
چای سفید کشت پاییز درجه دو است و کیفیتش از بهاره کمتر ولی از تابستان بیشتر است .
چای به روش های متنوعی خشک می شود بعضی چای را با قرص چای خشک می کنند.
مراحل تولید چای خشک
فرایند تولید چای در کارخانه شامل هفت مرحله می باشد. این مراحل عبارتند از : پلاس، مالش، تخمیر (اکسیداسیون)، خشک، سرت (طبقه بندی)، انبار و بسته بندی .
دستگاه پلاس چای
طریقه خشک کردن چای : دستگاه پلاس اولین مرحله تولید و فراوری چای خشک سیاه و سبز میباشد. این مرخله به صورت دستی انجام میشود .
در این مرحله از مراحل تولید چای سیاه برگ های سبز چای را در چیده و می گذارند رطوبت آن کم شود و برای مرحله مالش و تخمیر آماده بشود .
انواع دستگاه مالش چای
دستگاه های مالش چای بر اساس میزان تولید در دسته های خانگی ، کارگاهی و صنعتی قرار می گیرند ،دستگاه های کارگاهی و خانگی مالش چای دقیقا همانند دستگاه هایی که در کارخانه های بزرگ چای سازی استفاده می شوند کار می کنند و فرایند مالش دادن برگ های سبز چای را دقیقا به همان صورت پیاده سازی می کنند .
مرحله مالش برای تولید چای
دستگاه مالش چای چیست ؟
اولین مرحله پس از برداشت چای مرحله پلاس است که توسط دستگاه مالش انجام میشود . این دستگاه دارای ابعاد و اندازه های متنوعی است .
ریختن چای درون دستگاه
در این مرحله برای سهولت در ریختن چای به درون دستگاه ، صفحه فشار در دستگاه را روی بالاترین ارتفاع تنظیم می کنیم .
لبه کیسه چای را روی استوانه قرار دهید تا چای با سهولت بهتری درون دستگاه ریخته شود .یکی از مهمترین نکاتی که هنگام استفاده دستگاه مالش داریم این است که نصف ظرفیت دستگاه مالش چای بریزید .
دستگاه مالش را چگونه روشن کنیم
دستگاه مالش دارای دوشاخه برق است بعد از وارد کردن در پریز برق حدود 10الی 15 ثانیه طول می کشد که دستگاه آماده حرکت شود .
دکمه خاموش و روشن کردن دستگاه
دستگاه پس از وصل شدن به برق توسط دوشاخه باید توسط دکمه خاموش و روشن و یا به اصطلاح پاور روشن می شود . این دستگاه را برای روشن کردن از دکمه (ON) و برای خاموش کردن دستگاه از دکمه (OFF) استفاده می شود .
دستگاه تراف یا مالش بعد از روشن شدن چند ثانیه طول می کشد تا دستگاه به سرعت اصلی خود برسد .از سرعت کم شروع می شود و از 5 ثانیه بعد به سرعت اصلی خود یعنی 30-35دور در ثانیه می رسد .
بعد از مدت تقریبی ده الی پانزده دقیقه ، پیچ نگهدارنده صفحه فشار را باز کرده و بگذارید صفحه فشار آزادانه به روی چای قرار بگیرد و به همراه چای به بالا و پایین چرخش کند. (این روش ممکن است مدت زمان مالش را کمی بالا ببرد اما برگهای چای آسیب کمتری میبینند و به اصطلاح به خوبی لول میشوند.) برای کاهش مدت زمان مالش و همچنین برای برگهای تابستانه میتوانید بجای آزاد گذاشتن صفحه فشار، فرمان صفحه فشار را حداکثر به اندازه یک چهارم دور بچرخانید و سپس اهرم را سفت نمایید تا به چای درحال مالش فشار بیشتری وارد شود. دقت کنید که فشار بیش از حد سبب خورد شدن چای و همچنین فشار آمدن به دستگاه میشود.
در مدت زمان مالش، چند بار عمل پایین انداختن صفحه فشار (یا اعمال فشار به چای) را انجام دهید و همچنین، برگهایی که در گوشههای سینی جمع میشوند را با استفاده از یک قلم مو مجددا به سمت استوانه هدایت نمایید.
خارج کردن برگ مالش خورده
بعد از اتمام عملیات مالش که به طور تقریبی نیم الی 1ساعت طول می کشد دستگاه را خاموش کنید و صفحه فشار را در بالاترین جد بالا بیاورید .
انواع ظرفیت دستگاه مالش چای
دستگاه های مالش چای بر اساس میزان تولید در دسته های خانگی ، کارگاهی و صنعتی قرار می گیرند ،دستگاه های کارگاهی و خانگی مالش چای دقیقا همانند دستگاه هایی که در کارخانه های بزرگ چای سازی استفاده می شوند کار می کنند و فرایند مالش دادن برگ های سبز چای را دقیقا به همان صورت پیاده سازی می کنند .
فروش دستگاه مالش چای
دستگاه مالش چای 10کیلویی
برق مصرفی : تک فاز
توان موتور : سه چهارم اسب
گیربکس :حلزونی
جنس بدنه داخلی: استیل
جنس شمشیری: برنجی
جهت سفارش تولید و فروش دستگاه مالش چای با ما در تماس باشید .
کارخانه تک صنعت
کارخانه تک صنعت تولید کننده انواع دستگاه خشک کن چای تراف .
جهت سفارش تولید و فروش دستگاه مالش چای با شماره 091980201278 تماس حاصل فرمایید .
دستگاه مالش چای 15کیلویی
قطر استوانه: 39 سانتی متر
الکتروموتور: یک اسب موتوژن
مصرف برق: ماکزیمم 0.75 کیلووات
*قطر دهانه دستگاه تعیین کننده ظرفیت دستگاه است.
دستگاه مالش چای 100کیلویی
تراف چای 125 کیلویی
13,500,000 تومان
طول 2 متر، عرض 1.25 متر و ارتفاع 1 متر
ظرفیت بارگیری تا 125 کیلوگرم
مساحت بارگیری 2.5 متر مربع
مجهز به سیستم گرمایش گازی
فن برقی با هوادهی بالا
توری دانه ریز برای جلوگیری از رد شدن برگ های ریز چای
دارای چرخ برای حمل آسان
دستگاه مالش 300کیلویی
برق مصرفی : سه فاز
توان موتور ۷.۵ اسب بخار
نوع گیربکس حلزونی
جنس بدنه : تمام استیل
جنس شمشیری برنج یا استیل به انتخاب مشتری
توضیحات: این دستگاه در دو مدل شمشیری قابل تعویض خرد کننده و لول کننده ی چای تقسیم می شود و به راحتی با تعویض شمشیری ها میتوان دستگاه را از یک مدل به مدل دیگر تغییر داد.
جهت سفارش تولید و فروش دستگاه مالش چای با ما در تماس باشید.
دستگاه مالش چای جزو ملزومات یک کارگاه فراوری چای است . هدف از مرحله مالش ، آسیب رساندن به بافت برگ چای و ایجاد زمینه برای اکسیداسیون کامل چای است در این مرحله برگ چای به آمادگی کامل برای تبدیل شدن به موادی خوش عطر و معطر پیدا می کند .
تخمیر (اکسیداسیون)
در این مرحله از مراحل هفت گانه تولید چای خشک ، برگهای چای را با استفاده از مواد شیمیایی و بیوشیمیایی آماده می کنند تا از نظر رنگ و عطر کیفیت مطلوب تری داشته باشد زیرا همانطور که میدانید برگهای تازه چای طعمی گس دارد .
مرحله خشک کردن چای
آخرین مرحله از مراحل تولید چای ، خشک کردن چای است در این مرحله چای را آماده می کنند تا کلیه مراحل قبلی در برگهای چای تثبیت شود .
دستگاه خشک کن چای
آخرین مرحله از تولید چای ، خشک کردن چای است. طریقه خشک کردن چای به این صورت است که برگها را بر روی کشو یا سینی های دستگاه خشک کن چای قرار می دهند .
دمای خشک شدن برگ چای
برگهای چای در دمای 60 الی 65 درجه در مدت کوتاهی کاملا خشک می شود .
انواع دستگاه خشک کن چای
دستگاه خشک کن چای در مدلها و اندازه های متنوع تولید می شود .
-خشک کن تونلی
-خشک کن چای کابینتی : در مدلهای خانگی تا صنعتی تولید می شود. این دستگاه ها از مدل 10کیلوگرمی خش خانگی 10کیلوگرمی تا مدل صنعتی تا 10تن می باشد .
-خشک کن تسمه ای
دستگاه سورتینگ چای
مرحله سورت
بعد از مرحله خشک کردن چای نوبت به سورت است در این مرحله برگهای چای را بر اساس درشتی و ریزی طبقه بندی می کنند
مرحله بسته بندی چای
در این مرحله هم با استفاده از دستگاه بسته بندی چای را بسته بندی می کنند و به بازار عرضه می کنند.
قیمت دستگاه خشک کن چای خانگی
قیمت دستگاه خشک کن چای خانگی به ابعاد و اندازه های دستگاه همچنین به نوع سوخت دستگاه خشک کن چای خانگی بستگی دارد .
قیمت دستگاه خشک کن چای صنعتی
دستگاه خشک کن چای صنعتی در مدلهای متنوعی تولید می شود ابعاد و ظرفیت دستگاه و نیز نوع سوخت دستگاه متنوع است قیمت دستگاه خشک کن چای به طور معمول از 3میلیون تومان به بالاست.
خواص قرص چای
قرص چای سبز حاوی ۴۵۰ میلی گرم چای سبز است و با خواص فراوانی که دارد در برابر بسیاری از بیماریها از قبیل ناراحتیهای قلبی و تصلب شرائین از بدن انسان محافظت میکند.
برگرفته از مراحل تولید چای ( طریقه خشک کردن چای )
نمایندگی فروش دستگاه خشک کن چای
تولید چای یکی از مشاغل اصلی شهرهای شمالی کشور است .شرکت تک صنعت تولید کننده انواع دستگاه خشک کن چای و تجهیزات کارخانه ای تولید چای خشک به منظور حمایت از تولید کنندگان چای در کشور نمایندگی فروش دستگاه خشک کن چای در شهرهای تولید کننده چای دارد .
دستگاههای موجود در نمایندگی فروش تجهیزات کارخانه ای چای خشک
https://vimeo.com/1001482968انواع دستگاه هایی که در نمایندگی های مجاز تک صنعت جهت تولید چای موجود است:
- انواع دستگاه تراف
- دستگاه مالش چای در مدل های 10کیلوگرمی به بالا
- انواع دستگاه خشک کن چای در مدل های صنعتی نیمه صنعتی و خانگی که دارای ظرفیتی برابر با 10 کیلوگرم تا 10تن روزانه با انواع سوخت برقی گازی و دوگانه سور
- انواع دستگاه سورتینگ و بسته بندی چای خشک در مدل های متنوع
معرفی کلی دستگاه ها و تجهیزات کارخانه چای
دستگاه تراف چیست :برگ سبز چای را در دستگاه تراف برده تا در مجاورت هوا پلاسیده شود تا آماده برای مراحل بعدی که مرحله مالش چای و خشک و بسته بندی آن است شود. دستگاه تراف با توجه به ضخامت برگ چای و دما و نوع دستگاه عملکردی متفاوت دارد ولی به طور استاندارد برگهای چای در مدت زمان 17 الی 18ساعت طول می کشد تا کاملا پلاسیده شود.
دستگاه مالش چای
دستگاه مالش چای یکی از مهمترین دستگاه ها در تولید چای است بسته به میزان حجم تولید این دستگاه ها به دستگاه های خانگی نیمه صنعتی و صنعتی طبقه بندی می شود اما نتیجه کلی یکی است .
دستگاه خشک کن چای
دستگاه خشک کن چای به دستگاهی گفته می شود که برگ های پلاسیده و مالش یافته را با سرعت بالایی خشک می کند در این فرایند با توجه به حجم تولید ظرفیت دستگاهها نیز متفاوت است .
دستگاه های خشک کن چای در مدل های خانگی نیمه صنعتی و صنعتی ( تونلی و کابینتی ) می شود .
در کلیه استانهای شمالی کشور گیلان ، مازندران نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش انجام میشود.
جهت نشانی و تلفن نمایندگی دستگاه خشک کن چای با شماره 09198201278 تماس حاصل فرمایید.
همانطور که در مقالات پیشین خواندید فراوری و تولید چای دارای مراحل مختلفی است که اگر هر کدام از این مراحل به درستی انجام شود کیفیت چای را بالا می برد . مالش چای یکی از مراحل تولید چای است که توسط دستگاه تراف یا مالش چای انجام می شود . در این مقاله به انواع تولید و فروش دستگاه مالش چای و فروش آن می پردازیم .
در مقالات پیشین درباره مراحل تولید چای مقالاتی نوشتیم به طور خلاصه چای سازی دارای مراحل زیر می باشد .
- پلاس دادن برگ سبز با استفاده از تراف چای
- مالش دادن با دستگاه مالش
- تخمیر یا اکسیداسیون
- خشک کردن با دستگاه خشک کن چای