مقالات اموزشی

خشک کن خرما

خشک کن خرما

دستگاه خشک کن خرما

خرما به لاتین  dates می شود و خرمای خشک به انگلیسی  Dried dates نامیده می شود . شهرهای جنوبی کشور ما از جمله بم که خرمای معروفی دارد و شهرهای استان کرمان -فارس -خوزستان-هرمزگان-سیستان و بلوچستان در تولید این میوه بهشتی شهرت جهانی دارند .خرمای خشک شده نیز به جهت ماندگاری این محصول تولید می شود . دستگاه خشک کن خرما یکی از پرفروش ترین دستگاه ها در شهرهای جنوبی کشور و نیز صادرات به کشورهای تولید کننده خرما است .

خشک کن خرما

خشک کن خرما

خرما

میوه درخت نخل است که از زمانی که سبز است مورد استفاده قرار می گیرد تا زمانی که کاملا رسیده و شیرین می شود دارای هسته ای سفت و سخت با پوستی نازک است این میوه بهشتی دارای انرژی بالاست و مناسب برای تمامی گروه های سنی بالاخص افراد مسن ، کودکان و ورزشکاران است .

چه کشورهایی خرما تولید می کنند

خرما یک میوه گرمسیری است و در کشورهای ایران ، پاکستان ، عراق ، عربستان ، امریکا ، افریقا تولید می شود .

ارزش غذایی خرما

خرما دارای کربوهیدرات ،فیبر ، پروتیین ، ویتامین آ ، ویتامین ب و گروه ب ، اسید فولیک ، ویتامین سی ، ویتامین ای ، ویتامین کا ، فسفر ، پتاسیم ، کلسیم روی ،منگنز و سدیم می باشد .

تولید خرمای خشک

تولید خرمای خشک شده نیز یکی از محصولات صادراتی کشور عزیز ما ایران است .در گذشته این مار کاملا به صورت سنتی انجام می شد اما امروز بدلیل تولیدات انبوه و علم و تکنولوژِی این امر کاملا مکانیزه است .

 درخت خرما Dates on date palm.jpg درخت خرما آرایه‌شناسی فرمانرو: گیاهان (طبقه‌بندی‌نشده): آوندداران (طبقه‌بندی‌نشده): گیاهان گلدار (طبقه‌بندی‌نشده): تک‌لپه‌ای‌ها (طبقه‌بندی‌نشده): تک‌لپه‌ای‌های برگ‌بیدی راسته: خرماسانان تیره: نخل سرده: نخل‌ها گونه: P. dactylifera نام علمی Phoenix dactylifera کارل لینه تصویر "پهک" که هنوز تبدیل به خارک نشده است. بعد از این مرحله میوه رنگ قرمز یا زرد بخود میگیرد که به آن خارک می گویند. در بعضی نقاط به همین پهک، خارک می گویند. این تصویر در آب‌پخش گرفته شده است. خُرما یا رُطَب[۱] (نام علمی: Phoenix dactylifera) گیاهی تک‌لپه‌ای و گرمسیری از تیره نخل‌ها است که میوه ای خوراکی و دارای پوستی نازک و طعمی شیرین و هسته‌ای سخت است. میوه‌ها به شکل خوشه‌ای بزرگ از شاخه آویزان می‌گردند و برگ‌های آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر می‌رسد.[۲][۳] گستردگی گونه خرما عمدتاً در نیمکرهٔ شمالی و در کشورهای ایران، پاکستان، عراق، عربستان و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همچنین بیشتر کشورهای شمال آفریقا و ایالات متحده آمریکا است و در نیمکره جنوبی نیز به‌طور پراکنده دیده می‌شود.[۴] به میوهٔ نرسیده خرما ابتدا «پَهَک» می‌گویند(در بوشهر) و پس از رنگ گرفتن به زرد یا قرمز، «خارَک» یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته می‌شود. البته در بعضی نقاط به همان پهک خارک می‌گویند. رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.[نیازمند منبع] میوه خرما جزو میوه‌های سته می‌باشد یعنی تمام قسمت باریکاری آن گوشتی و حاوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته‌است و یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های کشت شده توسط انسان بوده‌است.[۵] جدول ارزش غذایی خرما Dattes deglet from Biskra.jpg Deglet Noor dates مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) انرژی ۱٬۱۷۸ کیلوژول (۲۸۲ کیلوکالری) کربوهیدرات‌ها ۷۵٫۰۳ گرم قندها ۶۳٫۳۵ گرم فیبر ۸ گرم چربی ۰٫۳۹ گرم پروتئین ۲٫۴۵ گرم آب ۲۰٫۵۳ گرم ویتامین آ ۱۰ IU - بتاکاروتن ۶ میکروگرم (۰٪) - لوتئین و زآکسانتین ۷۵ μg ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۵۲ میلی‌گرم (۴٪) ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۶۶ میلی‌گرم (۴٪) ویتامین ب۳ (نیاسین) ۱٫۲۷۴ میلی‌گرم (۸٪) پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۵۸۹ میلی‌گرم (۱۲٪) ویتامین ب۶ ۰٫۱۶۵ میلی‌گرم (۱۳٪) اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۱۹ میکروگرم (۵٪) ویتامین C ۰٫۴ میلی‌گرم (۱٪) ویتامین E ۰٫۰۵ میلی‌گرم (۰٪) ویتامین K ۲٫۷ میکروگرم (۳٪) کلسیم ۳۹ میلی‌گرم (۴٪) آهن ۱٫۰۲ میلی‌گرم (۸٪) منیزیم ۴۳ میلی‌گرم (۱۲٪) منگنز ۰٫۲۶۲ میلی‌گرم (۱۳٪) فسفر ۶۲ میلی‌گرم (۹٪) پتاسیم ۶۵۶ میلی‌گرم (۱۴٪) سدیم ۲ میلی‌گرم (۰٪) روی ۰٫۲۹ میلی‌گرم (۳٪) Link to USDA Database entry درصدها نسبی‌اند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

خشک کن خرما

روش خشک کردن خرما

خشک کردن خرما به روش سنتی و صنعتی  صورت می گیرد .

خشک کردن خرما به روش سنتی

در روش سنتی برای خشک کردن خرما آن را می شویند و سپس روی زمین پهن می کنند ( در این روش هم می توانید هسته خرما را خارج نمایید و همین که آنرا با هسته خشک کنید در روش صنعتی هم به همین صورت است )

روش صنعتی (دستگاه خشک کن خرما )

اما در خشک کردن به روش مکانیزه برای خشک کردن خرما مراحل ذیل را باید به ترتیب انجام داد :

وسایل مورد نیاز جهت خشک کردن به روش صنعتی:

  • دستگاه وان شستشو
  • دستگاه هسته گیر خرما
  • دستگاه خشک کن خرما
  • دستگاه بسته بندی

روش خشک کردن خرما در دستگاه خشک کن

ابتدا خرماها  را در وان شستشوی مواد ریخته و کاملا شستشو می دهید

خرما های شسته شده را به منظور ابگیری در سبد میریزیم تا آب آن خارج شود و پس از آن از دستگاه هسته گیر تک صنعت به منظور هسته گیری استفاده میکنیم میتوانید خرما را با هسته نیز خشک کنید .

سپس روی سینی ها با فاصله از هم پهن نمایید تا خرما ها به یکدیگر نچسبد حال دستگاه را روشن کنید .

نکات طلایی برای خشک کردن خرما ؟

از خرماهای سالم برای خشک کردن خرما استفاده کنید تا محصولی با کیفیت داشته باشید.

حتما قبل از خشک کردن خرما آن را بشویید تا گرد و غبار و الاینده ها به طور کامل پاک شود

اگر تمایل دارید که خرماها بدون هسته خشک شود قبل از اقدام به خشک کردن با هسته گیر یک نازله آن ها را هسته گیری نمایید.

خرماها را با فاصله روی سینی خشک کن بچینید تا به یک دیگر نچسبد

درجه حرارت خشک کردن خرما دمای 75درجه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *