مقالات اموزشی

خشک کن کابینتی و انواع دستگاه خشک کن کابینتیcabinet dryer

خشک کن کابینتی

خشک کن کابینتی شامل یک اتاق خشک کن با سیستم کندانسور و یک سیستم گرمایی است .بنابرین خشک کردنی کار امد با فضایی کم و سینی خشک کن زیاد خواهیم داشت . خشک کن کابینتی  محیطی را ایجاد می کند که نیاز به فضای کمی دارد اما سطح نسبتا بزرگ برای خشک کردن و توانایی تغییرات مکرر محصول را فراهم می کند.

 

خشک کن کابینتی برای خشک کردن چه محصولاتی مناسب است؟

  • محصولات شیمیایی: کالاهای فله در صنایع دارویی و شیمیایی شامل: اکسید فلزی، رنگدانه و غیره     
  • میوه ها و سبزیجات: هویج، لوبیا، نخود فرنگی، کرفس، جعفری، قارچ، اسفناج، گیاهان، کرفس، گوجه فرنگی، سیب زمینی، زیتون، انجیر، خرما، موز، گلابی، زردآلو، گیلاس، سیب   
  • محصولات گوشت: گوشت، ماهی، مرغ، غذای حیوان خانگی
  • محصولات دیگر: محصولات شگفت انگیز که در آن رطوبت باید خشک شود

سینی کابینت خشک کن برای توسعه دادن به پردازنده های کوچک و متوسط، یک خشک کن محلی ساخته شده برای خشک کردن محصولات فاسد شدن، مانند میوه ها و ماهی ها طراحی شده است. کابینه ماهی و خشک کن میوه (CFD) شامل:

  1.   کابینت خشک کردن که به عنوان اتاق خشک کردن کار می کند؛
  2.  مجموعه ای از سینی های خشک کردن که در آن محصولات در طی خشک شدن قرار می گیرند؛
  3.  دستگاه های حرکتی هوا مانند فن، دودکش ها، ورودی های هوا و / یا خروجی ها برای تخلیه رطوبت هوا؛
  4.   واحدهای گرمایش مانند بخاری سیم نیکروم، نفت گاز مایع (LPG) یا کوره های زیست توده و تبادل گرما برای خشک کردن محصولات. چهار مدل خشک کن توسعه یافت.
برای مطالعه بیشتر  خشک کن زعفران خشک کردن زعفران

انواع دستگاه خشک کن و خشک کن کابینتی یا کابینی

یکی از روش های نگهداری مواد غذایی خشک کردن می باشد که امروزه با استفاده از دستگاه های خشک کن صورت می گیرد.یکی از دلایل مهم خشک کردن محصولات غذایی،کاهش وحذف میکرو ارگانیسم های بیماری زا و افزایش طول عمر مواد غذایی است.زیرا محیط های آبی و مرطوب زمینه ی مناسبی را برای رشد میکروب ها و گسترش انواع آلودگی ها به وجود می آورد.

خشک کردن مواد غذایی انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

روش های خشک کردن به دو دسته تقسیم می شود یکی خشک کردن به روش طبیعی و دیگری خشک کردن به روش مصنوعی.

خشک کردن طبیعی:این روش با استفاده از عوامل طبیعی موجود در طبیعت انجام می شود،مانند انرژی خورشیدی

خشک کردن به روش مصنوعی: این روش با استفاده از ماشین آلات خشک کن برای جذب و حذف آب اضافی موجود در مواد غذایی استفاده می شود و در نتیجه مدت زمان نگهداری مواد غذایی را افزایش می یابد.

خشک کن های کابینتی:

خشک کن های کابینتی کاربردی برای خشک کردن انواع چیپس میوه و سبزی هستند. این خشک کن ها دارای مزایایی از قبیل؛ قیمت مناسب، کاربری آسان و فضایی که اشغال میکنند، عموما برای مصارف صنعتی، کارگاهی و خانگی پرطرفدار هستند.

خشک کن های کابینتی که به آن خشک کن کابینی هم گفته می شود سه دسته می باشند که بسته به حجم تولید میتوان گزینه مناسب را از میان آنها انتخاب نمود که شامل موارد زیر می باشد.

انواع دستگاه خشک کن کابینتی

خشک کن تک کابین

خشک کن های صنعتی میوه و سبزی در سایز تک کابین با ظرفیت حدود50 کیلوگرم کوچکترین خشک کن صنعتی است و امکان تولید محصولی بسیار با کیفیت را فراهم می کند. سیرکولاسیون دقیق هوای داغ در محیط کابین و سیستم های کنترلی تمام اتوماتیک و هوشمند زمینه تولید محصول با کیفیت را فراهم کرده است.البته دستگاه خشک کن کابینتی مینی تک کابین با وزن کمتر از50 کیلوگرم این امکان را برای کسانی که می خواهند در کارگاه های کوچک و منازل کسب و کار حرفه ای راه اندازی کنند وجود دارد.

خشک کن دو کابین

این خشک کن نمونه بزرگتری می باشد و با وزن حدود 600 کیلوگرم و در حدود 200 کیلوگرم ظرفیت ورودی برای میوه های مختلف را دارد. حمل و نقل آن با جرثقیل می باشد. در حالی که برای جابجایی های افقی و کم می شود از چرخ های زیر دستگاه استفاده کرد.

 

خشک کن سه کابین

دستگاه خشک کن سه کابین بزرگترین و مهم ترین دستگاه خشک کن برای راه اندازی خط تولید میوه و سبزی می باشد. این دستگاه با داشتن سه ترولی با ظرفیت کلی حدود 300 کیلوگرم ورودی بهترین پیشنهاد برای کسانی است که می خواهند یک کسب و کار و صنعت حرفه ای را داشته باشند. وزن بالای دستگاه لزوم استفاده از جرثقیل برای جابجایی را فراهم کرده که معمولا این وزن معادل 900 کیلوگرم می باشد.

خشک کن های کابینتی مناسب ترین و بهترین پیشنهاد برای کسانی هستند که می خواهند یک کسب و کار پر درآمد و سودآور داشته باشند. خشک کن های کابینی در ظرفیت های مختلف و اندازه ها متفاوت طراحی و ساخته شده اند که می توان برای سطوح کاری مختلف بهترین گزینه را انتخاب نمود.

برای مطالعه بیشتر  دستگاه خشک کن سیب

خشک کن های تونلی (کانتینیوس) :

دستگاه خشک کن تونلی به صورت نواری و کانتینیوس یا کانتینیوز است. خشک کن کانتینیوس شامل طبقه هایی است که به صورت ریلی در دستگاه قرار میگیرد این خشک کن صنعتی نسبت به خشک کن های دیگر هزینه نگهداری و تعمیرات ارزان تر و دارای قیمت مناسب تری است و برای انواع میوه، سبزی و صیفی جات مناسب است.سوخت این دستگاه بسته به سفارش مشتری می تواند گاز، برق و یا گازوئیل باشد. دستگاه خشک کن تونلی معمولا برای مصارف صنعتی بالای 600 کیلو گرم میوه در ساعت استفاده می شود.

فروشگاه تک صنعت

نحوه خشک کردن انواع میوه و سبزی و قیمت دستگاه خشک کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *