مقالات اموزشی

خشک کردن اویشن و خشک کن

خشک کردن اویشن و خشک کن

دستگاه خشک کن اویشن خشک کردن اویشن و خشک کن

یکی از ادویه ها  و سبزیجاتی که عطر و طعم بسیار خوبی دارد آویشن است . که هم به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد و هم به عنوان ادویه در غذاهایی مانند انواع پیتزا -ماکارونی -قورمه سبزی -دلمه  و کوفته مورد استفاده قرار می گیرد .حتما درباره خواص آویشن زیاد شنیده اید! همانطور که میدانید این گیاه فقط در یکی دو ماه از سال روییده می شود و تنها راه نگهداری از آویشن خشک کردن آویشن است در این مقاله سعی داریم تا درباره خواص آویشن ، راه های خشک کردن اویشن و خشک کن آویشن مطالبی را ارائه دهیم امیدواریم که مورد علاقه شما واقع شود .

خشک کردن اویشن و خشک کن
خشک کردن اویشن و خشک کن

آویشن چیست :

آویشن درختچه ای کوتاه و پر شاخه و بسیار خوشبو  است. شاخه های علفی آن پوشیده از برگ هایی در قسمت فوقانی ساقه است. گل های سفید ریز آن به طور چتری و منفرد می رویند. میوه آن فندق چهار قسمتی است. گیاه آویشن گیاهی است علفی با ساقه های کرکدار و سفید از خانواده نعناع (Lamiasceae) که سرشاخه های گل دار و برگ، آن قابل استفاده می باشد.

● موارد استفاده دم کرده آن به هضم غذا کمک می نماید و ضد سرفه و خلط آور است و در برونشیت، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی استفاده می گردد.

● آثار فارماکولوژیک اثر ضد سرفه و خلط آور و ضد اسپاسم این گیاه در مطالعات بر روی حیوانات از عمده ترین آثار آن بوده اند. ضد عفونی کننده، هاضم غذا، ضد سرفه، ضد بو، ضد تشنج، غذا.جوشانده این گیاه در درمان پیچش روده و اسهال موثر است.

آویشن عامل صفیه کننده خوبی بوده و در درمان بی خوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است. اگر ۵ تا ۱۰ گرم آویشن را در یک لیتر آبجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک موثر واقع خواهد شد. آویشن ضد تشنج و ضد صرع و ضد نفخ هم است و برای تقویت بینایی و معده مفید است.

برای جلوگیری از ریزش مو ۲۰ گرم آویشن را در یک لیتر آب جوشانده آن را هرچند روز یک بار به سر بمالید. ضمنا در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز آلبومین در ادرار می شود. مواد موثر آویشن باغی خلط آور بوده و برای معالجه سرفه مورد استفاده قرار می گیرد. از تنتور و عصاره های الکلی پیکر رویشی این گیاه برای معالجه سرفه، گلودرد، برونشیت و آسم استفاده فراوان می شود.

طبع آویشن چیست ؟

طبع آویشن در طب سنتی در آخر دوم گرم و خشک است و مصرف بیش از اندازه آن برای افراد صفراوی (دارای مزاج گرم و خشک) توصیه نمی شود. آویشن خود به عنوان مصلح بسیاری از مواد غذایی مانند گروه لبنیات مانند پنیز تازه، دوغ و ماست، قارچ خوراکی، لوبیا سبز، نخود سبز، بافلا سبز، انواع ماهی گوشت دل و سیب زمینی محسوب می شود و مصلح آویشن بر اساس آنچه در کتب طب سنتی آمده است، سرکه انگور است.

روش خشک کردن آویشن

روش خشک کردن آویشن کار بسیار ساده ای است .در اردیبهشت و خرداد می توانید این گیاه معطر را خشک کنید و تا آخر سال داشته باشید .

بعد از کندن برگهای آویشن آنرا شسته و در روی یک پارچه سفید در سایه خشک کنید . یادتان باشد که آویشن باید بدون اب باشد تا گندیده نشود .

آویشن های خشک شده را در شیشه ای نگهداری نمایید تا عطر و طعم آن حفظ شود .

بهتر است انرا پودر نکنید زیرا عطر و طعم آن کاملا حفظ می شود .

روش خشک کردن با دستگاه خشک کن اویشن

خشک کردن آویشن به دو روش انجام می شود روش سنتی و صنعتی. به طور معمول مقادیر کم را به روش سنتی خشک می کنند .اما سعی کنید بالای 2کیلو گرم را حتما به طریق صنعتی خشک کنید . دستگاه های خشک کن آویشن در مدلها و ظرفیت های متنوع تولید می شود .

پیشنهاد می کنیم دستگاه خشک کن آویشن کابینتی را برای خشک کردن این گیاه دارویی استفاده کنید .

مزایای خشک کردن آویشن با دستگاه خشک کن چیست؟

مزایای خشک کردن در دستگاه خشک کن اویشن

  • خشک شدن در محیطی بدور از آلودگی و گرد و غبار
  • سرعت بالای خشک شدن
  • حفظ ویتامین های موجود در گیاه
  • حفظ رنگ آویشن
  • حفظ عطر و طعم آویشن
  • خشک کردن گیاه در هر ظرفیتی که باشد

روش خشک کردن آویشن با دستگاه :

آویشن را در دستگاه وان شستشوی مکانیزه شستشو دهید و اگر مقدار کمی بود می توانید در وان های دستی بشویید . آویشن های شسته شده را کاملا آبگیری نمایید و در روی سینی های خشک کن پهن نمایید . اگر با دستگاه خشک کن اویشن اتومات تک صنعت استفاده می کنید فقط با یک سوییچ آنرا روشن کنید و در روی حرارت کم قرار دهید تا کاملا خشک شود .

بعد از خشک کردن آویشن حتما آنرا در جایی بدور از نم و رطوبت قرار دهید .

دستگاه خشک کن خانگی

کار آفرینی با دستگاه خشک کن 

خرید دستگاه خشک کن آویشن