دستگاه خشک کن انگور
انگور یکی از میوه های تابستانی است که دارای ویتامین و املاح بسیار زیادی است و حتی میتوان به عنوان غذای کامل نیز استفاده کرد . خشک کرده انگور کشمش نامیده میشود که به کنظور بالا بردن زمان ماندگاری و کاهش حجم این میوه آن را خشک میکنند و فقط آب میان بافتی میوه حذف میشود و دیگر خواص انگور حفظ میگردد .خشک کردن انگور و تولید کشمش به دو روش سنتی و صنعتی انجام می پذیرد که در روش صنعتی از دستگاه خشک کن انگور استفاده می شود .
کدام انگور برای خشک کردن بهتر است؟
قبل از آنکه به مبحث خشک کردن انگور و تبدیل آن به کشمش بپردازیم باید ببینیم که چه انگوری مناسب خشک کردن است ؟
انگور های مناسب خشک کردن:
- انگور بی دانه سبز
- انگور قرمز یا سبز
- انگور سیاه
- اکثر انگورهایی که بدون هسته هستند کارساز هستند
فرایند خشک کردن انگور و تولید کشمش در دستگاه خشک کن
انگور میوه ای شیرین و دارای پوست چرمی است .خشک کردن انگور به شیوه های متنوع سنتی و صنعتی صورت میگیرد . روش سنتی روش پسندیده ای برای تولید کشمش نیست زیرا یک خوشه انگور برای خشک شدن به هفته ها زمان نیاز دارد و در طول این مدت ، ممکن است عوامل آلاینده روی این میوه تاثیر بگذارد و کیفیت محصول تولیدی را کاهش دهد در گذشته به جز روش آفتاب خشک و سایه خشک از روش تیزابی نیز برای خشک کردن سریع انگور استفاده میکردند البته باید بگوییم این روش نیز روش معقولی برای خشک کردن نیست زیرا سلامتی انسان را به خطر می اندازد.
با این تفاصیلی که از زمان و نحوه خشک کردن انگور به شیوه سنتی گفتیم اگر بگوییم از مهمترین اکتشافات بشر اختراع دستگاه خشک کن انگور است گزافه گویی نکردیم .
مضرات خشک کردن انگور به شیوه سنتی:
- وجود آلاینده های محیطی ، گرد و غبار ، تخم ریزی حشرات
- فساد و کپک زدگی انگور
- طولانی شدن زمان خشک شدن انگور
- اشغال فضا
- استفاده از مواد شیمیایی مانند تیزاب
اما روش دیگر خشک کردن انگور روش صنعتی آن است که در دستگاه خشک کن انگور انجام میشود .این دستگاه ها شامل دستگاه خشک کن تونلی و دستگاه خشک کن کابینتی میشوند که هر یک مزایای خود را دارند .
مزایای خشک کردن انگور در دستگاه
- عدم اشغال فضا
- صرفه جویی در وقت
- عدم وجود گرد و غبار
- حفظ رنگ و مزه
- خشک شدن یکنواخت محصول
- عدم دور ریزی جلوگیری از کپک زدن میوه
- استفاده از دستگاه در فواصل متنوع برای تولید محصول بیشتر
انواع دستگاه خشک کن انگور
- دستگاه خشک کن تونلی
- دستگاه خشک کن کابینتی
الف ) دستگاه خشک کن تونلی انگور
دستگاه خشک کن تونلی متشکل از یک محفظه بزرگی است که انگور از یک طرف دستگاه توسط یک صفحه نقاله وارد دستگاه میشود .مشعل های تعبیه شده در دستگاه حرارت زیادی را ایجاد میکنند و انگور ها روی صفحه نقاله از یک طرف دستگاه وارد شده و در حین حرکت به تدریج خشک میشوند و در آخر محصول کشمش را تولید میکنند .اگر در این مدت انگور کامل خشک نشده باشد این روند ادامه پیدا خواهد کرد تا به طور کامل آب میان بافتی آن خشک شود. کاربرد دستگاه خشک کن تونلی انگور در صنعت است و برای مقادیر زیاد انگور انجام میپذیرد . البته این روش خیلی روش مناسبی نیست زیرا خیلی بهداشتی نخواهد بود .
ب)دستگاه خشک کن کابینتی انگور
دستگاه دیگری که برای خشک کردن انگور مناسب است دستگاه خشک کن کابینتی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
نحوه خشک کردن انگور کشمشی در دستگاه خشک کن کابینتی
دستگاه خشک کن کابینتی برای مقادیر متنوعی استفاده میشود این دستگاه ها در سه نوع خانگی ، نیمه صنعتی و صنعتی تولید میشوند . دستگاه های خشک کن کابینتی به دلیل خشک شدن در یک محفظه دربسته انجام میپذیرد بهترین وسیله برای خشک کردن انگور و تبدیل آن به کشمش است .
مراحل خشک کردن انگور در دستگاه خشک کن کابینتی
برای خشک کردن انگور کشمشی در دستگاه نیاز به وسایل ذیل داریم :
- وان شستشوی انگور
- دستگاه خشک کن انگور
- دستگاه دم گیر کشمش
- دستگاه بسته بندی کشمش
نکته : برای خشک کردن انگور کشمشی در دستگاه میتوانید انگور را از خوشه جدا کنید و یا با خوشه در دستگاه قرار دهید پس از مدتی انگور های خشک شده از خوشه جدا میشود و میریزد.
مدت زمان خشک کردن انگور در دستگاه خشک کن 48 الی 72 ساعت است .
خشک کردن انگور کشمشی در دستگاه خشک کن
انگور کشمشی انگوری دانه ریز و بدون هسته است و همانطور که از نامش پیداست مناسب خشک کردن و تولید کشمش است .برای خشک کردن انگور در دستگاه خشک کن ، ابتدا باید انگور را در دستگاه وان شستشو قرار داده تا کاملا شستشو و از هرگونه الاینده ای پاک شود .
حال انگور ها را در دستگاه خشک کن قرار داده تا به طور کامل خشک شود و بعد از اطمینان از خشک شدن انگور و تبدیل آن به کشمش دستگاه را خاموش کرده و برای مدتی در هوای آزاد قرار میدهند تا کاملا خنک شود.
بعد از خنک شدن کشمش آن را بسته بندی کنید تا رطوبت وارد ان نشود.
روش دیگر خشک کردن انگور در دستگاه خشک کن انگور ( گرمخانه انگور )
روش تولید کشمش در دستگاه خشک کن :
ابتدا تمام حبه ها را از خوشه جداسازی نمایید و پس از آن انگورهای دانه شده را با آب شستشو دهید و سپس آن ها را روی سینی خشک کن ریخته و سعی کنید با فاصله کنار هم قرار گیرد تا انگورها به هم نچسبند .
دمای خشک کردن انگور در دستگاه خشک کن
میوه های شیرین را با دمای پایین باید خشک کرد .بهترین دما برای خشک کردن انگور در دستگاه خشک کن 57 درجه سانتیگراد و یا 135 درجه فارنهایت است اگر دستگاه خشک کن شما حالت تمام اتومات دارد که بسیار عالی است میتوانید دستگاه را روی درجه خشک کن میوه قرار داده تا به صورت اتومات خشک و یک کشمش با کیفیت تولید نماید.
مدت زمان تقریبی خشک شدن انگور در دستگاه
انگور در روش سنتی در مدت یک الی یک ماه و نیم زمان میبرد تا کاملا خشک شود اما در دستگاه خشک کن مدت زمان خشک شدن انگور و تبدیل آن به کشمش 24 ساعت الی 72 ساعت است این امر بستگی به دمای هوا و میزان شیرینی انگور و درشت و ریز بود آن دارد .
نکته : در طول مدتی که انگور در دستگاه خشک کن است هر از چند گاهی به دستگاه خشک کن سر بزنید و از کیفیت کشمش نیز اطمینان حاصل نمایید.
پس از عملیات خشک کردن حتما بگذارید تا کشمش ها مدتی استراحت کرده و خنک شود زیرا در غیر این صورت کپک می زنند.
پس از خشک شدن و خنک شدن آنرا بسته بندی و در یخچال قرار دهید .
آموزش خشک کردن انگور در دستگاه خشک کن خانگی
همانطور که اشاره شد خشک کردن انگور بهترین روش برای بالابردن ماندگاری این میوه است . بهترین انگور برای خشک کردن انگور کشمشی است اما انگور دانه درشت را نیز میتوان در دستگاه خشک کن آبگیری کرد .
خشک کردن انگور دانه دار در دستگاه خشک کن
ما در این روش روش خشک کردن انگور دانه دار را در سریعترین زمان ممکن آموزش خواهیم داد .
مرحله اول: دستگاه خشک کن را روشن کنید
ابتدا دستگاه خشک کن انگور را روشن نمایید آن را روی درجه 57 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید اما می توانید تا درجه 75 درجه نیز تنظیم نمایید .
مرحله دوم: انگورها را بشویید و انگورها را از ساقه آن جدا کنید
قبل از آن که شروع به خشک کردن انگور ها کنید بهتر است آن ها را بشویید تا گرد و غبار و سموم و غیره از روی آن ها کاملا پاک شود . سپس انگور های شسته شده را آبکشی کرده و روی یک سبد قرار دهید تا آب اضافی خارج گردد.
در این مرحله انگور ها را از ساقه جدا نمایید و انگور های آسیب دیده را جدا سازی نمایید تا کشمش مرغوب تولید کنید .
مرحله سوم: انگور را از وسط نصف کنید
در این مرحله می توانید انگور ها را به صورت درسته روی سینی ها قرار دهید و یا اینکه در صورت تمایل آن ها را از وسط نصف کرده تا مدت زمان کوتاهتری برای خشک کردن آن داشته باشید .البته ما خود نیز انگور را به صورت حبه حبه روی سینی قرار می دهیم یا حتی می توانید از خوشه جدا نکنید تا بعد از خشک شدن جدا شود هر جور شما می خواهید همان روش را انجام دهید هدف خشک کردن انگور است .
مرحله چهارم: انگورها را بریده شده به سمت بالا قرار دهید
انگور های برش داده شده را به سمت بالا روی سینیهای خشک کن قرار دهید تا یکنواختتر خشک شوند. بین انگورها فاصله بگذارید تا هوا به گردش درآید. چه انگور ها را از وسط به دو نیم کرده باشید چه به صورت حبه انگور ها را به یک دیگر نچسبانید تا هوا به تمام قسمت های میوه تماس پیدا کند و با سرعت بالایی به طور یکنواخت خشک شود . دستگاه خشک کن شما هر چقدر سینی دارد را پر کنید اما با فاصله های مشخص شده قرار دهید تا میوه ها پس از خشک شدن به هم نچسبد .
مرحله پنجم : اکثر انگورها در عرض 18 تا 48 ساعت آب می شوند
اکثر انگورها بین 18 الی 48 ساعت طول می کشد تا تبدیل به کشمش شود این زمان بستگی به این دارد که انگور ها چقدر درشت و پر آب باشند و همچنین به دمای محیط و زمان خشک کردن نیز بستگی دارد البته خشک کردن انگور در خشک کردن انگور اگر درشت هستند بهتر است آن ها را از وسط برش دهیم تا انگور ها سریعتر خشک شود.
انواع ماشین خشک کن انگور
- خشک کن انگور خانگی
- خشک کن انگور نیمه صنعتی
- خشک کن انگور صنعتی
اجزاء دستگاه خشک کن انگور
دستگاه خشک کن انگور دارای اجزاء ذیل است :
- محفظه دستگاه
- المنت و مشعل
- تابلو برق
- فن سیرکولاسیون
- فن تخلیه رطوبت
- سنسور دما و سنسور رطوبت
- سینی
- ترولی
محفظه دستگاه خشک کن : دستگاه خشک کن از یک بدنه به شکل کمد یا کابینت تولید شده است به همین منظور این دستگاه ها به دستگاه خشک کن کابینتی شهرت دارند جنس بدنه خشک کن ها از ورق گالوانیزه و یا استیل تولید شده است .
المنت و مشعل دستگاه : در دستگاه های برقی از المنت و در دستگاه های گازی از مشعل برای تولید گرما استفاده می شود .سیستم برقی و گازی در دستگاه های خشک کن به منظور راحتی کاربران است و هیچ تغییری در محصول ایجاد نمیکند.
تابلو برق : تابلو برق در دستگاه های خشک کن به عنوان مغز متفکر سیستم عمل میکند و در دستگاه های خشک کن با تابلو برق تمام اتومات کلیه مراحل خشک کردن به صورت هوشمند انجام میپذیرد .
فن سیرکولاسیون : هوای گرم تولید شده در دستگاه باید به تمامی نقاط دستگاه به یک اندازه ارسال شود در غیر این صورت میوه ها به طور یکنواخت خشک نمیشوند و از کیفیت محصول کاسته میشود بنابراین فن های سیر کولاسیون هوای گرم تولید شده در دستگاه را به چرخش در میاورد . تعداد و اندازه فن سیرکولاسیون در دستگاه ها متفاوت است و بستگی به بزرگی و کوچکی دستگاه دارد اما در نهایت نتیجه همه آن ها یکی است تولید محصول با کیفیت !
فن تخلیه رطوبت : میوه ها در زمان خشک شدن مقادیر زیادی رطوبت تولید می کنند که پس از ایجاد باید از سطح میوه ها جدا شود در غیر اینصورت رنگ میوه خشک شما بد رنگ خواهد شد .تعداد و اندازه فن تخلیه رطوبت نیز بستگی به ظرفیت دستگاه خشک کن انگور شما دارد .
سنسور دما و سنسور رطوبت : وجود سنسور ها در دستگاه خشک کن یکی از ضروریات است زیرا وظیفه اندازه گیری میزان دما و رطوبت در دستگاه خشک کن با سنسور ها است.
سینی و ترولی : سینی ها در دستگاه خشک کن به صورت مشبک تولید میشود تا هوای گرم را به میوه و سبزیجات برساند و به یک اندازه خشک شود. جنس سینی ها در دستگاه خشک کن کروم است . ترولی ها نیز به طور معمول از جنس دستگاه هستند و به منظور حمل آسان تر سینی ها در دستگاه خشک کن قرار داده میشود .
نکات طلایی پیش از خرید دستگاه خشک کن انگور :
- دستگاه دارای بدنه باکیفیت باشد هنگام خرید دستگاه دهیدراته انگور اولین اولویت شما جنس بدنه دستگاه باشد . بدنه گالوانیزه و استیل بهترین گزینه برای خرید هستند زیرا در برابر نم و رطوبت به هیچ عنوان آسیب نمی بینند و زنگ نمیزنند.
- دومین نکته نوع سوخت دستگاه است.
- ظرفیت دستگاه آبگیر انگور از مهمترین فاکتور های خرید است زیرا شما باید با توجه به متراژ کارگاه خود اقدام به خرید دستگاه نمایید ( دستگاه خانگی ، نیمه صنعتی و صنعتی )پیش از خرید دستگاه به فروشگاه آنلاین تک صنعت مراجعه نمایید و ظرفیت دستگاه را بررسی نمایید.
- دستگاهی خریداری نمایید که همه کاره باشد و برای خشک کردن یک نوع از میوه و سبزی نباشد.
- تولید کننده کیفیت دستگاه را پیش از خرید تضمین نماید.
- کار با دستگاه آسان باشد تا کاربران به راحتی از آن استفاده کنند.
- دارای آموزش رایگان باشد و یا دفترچه راهنما و سی دی آموزشی باشد.
- دارای ضمانت نامه معتبر و همچنین خدمات پس از فروش خوب داشته باشد تا سالیان سال از دستگاه به خوبی استفاده نمایید.
نحوه خرید دستگاه خشک کن انگور
به منظور مشاوره و خرید دستگاه خشک کن انگور با شماره 09198201278 در تماس باشید .
روش خشک کردن هسته انگور
هسته انگور نیز یکی به دلیل بالا بودن آنتی اکسیدان و خواصی که دارد مورد توجه قرار گرفته است . برای خشک کردن هسته انگور ابتدا انگور را آبگیری کرده و یا هسته انگور را از انگور ها جداسازی نمایید سپس با آب شستشو دهید و از صافی عبور دهید تا کاملا آب آن خارج شود حال هسته انگور را روی سینی دستگاه خشک کن که از قبل روی آن را توری با شبکه های ریز قرار داده اید با فاصله های مناسب ریخته و با دمای 80 الی 85درجه خشک نمایید ( توجه کنید که دمای گفته شده در مقالات تقریبی است و با توجه به نوع دستگاه ، نوع سوخت و دمای محیط متفاوت میباشد ).
ارزش غذایی کشمش
تولید کشمش
در این مبحث قصد داریم درباره تولید کشمش و انواع روش هایی که برای خشک شدن و تولید کشمش نیاز است مطالبی ارائه دهیم و اینکه چگونه میتوانیم تبدیل به بزرگترین تولید کننده و صادر کننده کشمش در ایران و حتی جهان شویم؟
روش تولید کشمش
همان طور که اشاره شد برای تولید کشمش روش های متعددی انجام میشود یکی از این روش های تولید کشمش ، استفاده از تیزاب است که از نظر بهداشتی و سلامت مورد تایید نمیباشد .
روش دیگر برای تولید کشمش روش سایه خشک و افتاب خشک است که در این روش انگور را روی زمین زیر نور خورشید و یا در سایه پهن میکنند تا زمانی که به طور کامل خشک شود و امکان کپک زدن آن صفر شود این روش نیز در دنیای امروی منسوخ شده است زیرا زمان خشک شدن انگور بسیار بالا میرود و در طول این مدت مقداری از میوه ما کپک میزند و همینطور در این مدت حشرات و الاینده های محیطی بر روی محصول تاثیر میگذارند و از کیفیت کشمش تولید شده میکاهند .
بهترین روش تولید کشمش در صنعت و در منازل
همان طور که در بالا اشاره کردیم برای تولید کشمش ، دستگاه خشک کن انگور یکی از بهترین گزینه هاست .دستگاه خشک کن انگور خانگی و دستگاه خشک کن انگور صنعتی و نیمه صنعتی
خط تولید و فراوری کشمش
حال که با انگور و فواید آن آشنا شدید جا دارد درباره مراحل تولید و فراوری کشمش و دستگاه های مربوطه آشنا شوید .
شرکت تک صنعت تولید کننده انواع دستگاه های خط تولید کشمش است شما می توانید با شماره ( 09198201278 ) تماس حاصل فرمایید .
مراحل تولید کشمش و خطوط فراوری آن
-
- خطوط شستشوی انگور
- حذف ساقه انگور
- دستگاه خشک کن انگور
- پاک کننده های چرخشی
- دم گیر کشمش
- سورتینگ (درجه بندی کشمش )
- بسته بندی اتوماتیک فله
نقش دستگاه خشک کن انگور در خط تولید کشمش
دستگاه خشک کن کشمش به منظور سرعت بخشیدن به فرایند خشک کردن انگور تولید شده است . دستگاه خشک کن انگور می تواند هم تونلی و هم کابینتی باشد که البته دستگاه خشک کن کابینتی مناسب تر است .
چرا باید کشمش را در دستگاه خشک کن انگور ، خشک کرد ؟
- دستگاه خشک کن سرعت خشک کردن را چندین برابر می کند
- محصول از آلاینده های محیطی ( گردو غبار و حشرات و حیوانات موذی ) در امان است
- فضای کمی را اشغال می کند
- سرعت تولید محصول را چندین برابر می کند
- از فساد محصول جلوگیری می کند
نوار نقاله فیدر
نوار نقاله ارتعاشی
نوار نقاله ارتعاشی Vibratory
یکی از دستگاههای خط تولید و فراوری کشمش نوار نقاله ارتعاشی است این دستگاه هر گونه آلودگی و ساقه های کوچکتر و کشمش های نامرغوب را حذف می کند.
- سیستم SuperVAC
این دستگاه به منظور به حداکثر رساندن و تمیز کردن و جداسازی بیشتر و بهتر کشمش از هر جسم نامناسب است .
- نوار نقاله تزریق ارتعاشی
نوار نقاله ارتعاشی یکی دیگر از دستگاه های خط تولید و فراوری کشمش است که با دقت بالاتر طراحی شده است .این نوار نقاله کشمش ها را به طور کامل تمیز می کند و هر گونه جسمی به جز کشمش را از طریق یک لوله تخلیه به سطل زباله می ریزد.
- گریدر ارتعاشی
توزیع یکنواخت محصول را برای کارایی سایز فراهم می کند. گریدر ارتعاشی یکی دیگر از دستگاه های خط فرآوری و تولید کشمش است .
- با آب پاشی ملایم روی کشمش ها آلودگی را از روی کشمش ها به آرامی پاک می کنند.
(خط تولید و فراوری کشمش )
- خط شستشوی کشمش
این دستگاه روشی موثر برای از بین بردن سنگ ها و آلودگی از سطح کشمش هاست .
در این دستگاه بعد از جداسازی سنگ ریزه ها از کشمش آب تازه و تمیز را روی کشمش ها ریخته و آب را با فشار بالا عمل شستشو را انجام می دهد .
- پردازش کشمش با سرعت
- مارپیچ روغنی
این دستگاه ( مارپیچ روغنی )یکی دیگر از انواع دستگاه های خط تولید و فراوری کشمش است .در این مرحله کشمش ها را قبل از بسته بندی با یک لایه روغن می پوشانند به منظور بالا بردن ماندگاری کشمش ها .
شرکت تولید کننده خط فرآوری و تولید کشمش
خط تولید و فراوری کشمش
اگر قصد دارید تبدیل به بزرگترین تولید کننده کشمش در شهر خود و یا در کشور و حتی در قاره آسیا شوید انتخاب خط تولید و فراوری کشمش در به انجام رسیدن این خواسته تاثیر به سزایی دارد.
دستگاه وان شستشوی انگور
انتخاب یک دستگاه وان شستشوی مناسب که برای شستشوی انگور استفاده میشود به شما کمک خواهد کرد که انگورتان له نشود و همچنین از آلاینده های مختلف پاک و مبرا خواهد شد.
نقش دستگاه خشک کن انگور در روند تولید کشمش
انتخاب دستگاه خشک کن انگور مناسب نیز به شما در تولید کشمش مرغوب کمک خواهد کرد .تک تک قطعات و اجزای دستگاه خشک کن در روند تولید کشمش مرغوب دخیل هستند وجود فن های با کیفیت و در ابعاد و اندازه های استاندارد در روند سیرکوله کردن هوای گرم تولید شده در المنت و مشعل ها کمک خواهد کرد همچنین وجود فن تخلیه رطوبت در دستگاه خشک کن انگور ، رطوبتی را که در حین خشک شدن انگور ها تولید میشود در همان لحظه در بدو تولید از دستگاه خارج کرده و به بیرون هدایت میکند این امر یکی از نقاط طلایی دستگاه خشک کن انگور شرکت تک صنعت است زیرا برگشت رطوبت به میوه سبب سیاه و کدر شدن محصول میگردد.
تعادل در تعداد و ابعاد و اندازه قطعات در دستگاه خشک کن انگور بسیار حائز اهمیت است .
ظرفیت دستگاه خشک کن انگور
دستگاه خشک کن انگور تک صنعت در ظرفیت های متنوع تولید و عرضه میگردد
- دستگاه خشک کن انگور خانگی
- دستگاه خشک کن انگور نیمه صنعتی
- دستگاه خشک کن انگور صنعتی
- دستگاه خشک کن انگور تونلی
نکته کلیدی : پیش از اقدام به خرید ،تولید کننده دستگاه ها را از میزان محصول و همچنین فضایی که در اختیار دارید آگاه نمایید تا شما را در انتخاب صحیح دستگاه ها یاری رساند.
دم گیر کشمش نیز یکی از پرکاربرد ترین دستگاه های خط تولید و فراوری کشمش است که پس از خشک شدن در دستگاه خشک کن انگور مورد استفاده قرار میگیرد و در نهایت دستگاه بسته بندی که امر بسته بندی و لیبل زدن برروی محصول را بر عهده دارد .
به منظور راهنمایی و مشاوره درباره خط تولید و فراوری کشمش و همچنین خرید دستگاه خشک کن انگور با شماره 09198201278 تماس حاصل فرمایید.
دستگاه خشک کن انگور